WINTER CUP “ŽABLJAK 2019”

January 29 2019

KOVAČEVIĆ NAJBRŽI

Lijepo vrijeme, dosta snijega, odlična organizacija, atraktivne vožnje i veliki broj gledalaca glavne su karakteristike prve ovogodišnje trke u okviru Zimske lige u automobilizmu Winter cup “Žabljak 2019”.

Organizator trke Motorsport magazine iz Nikšića i suorganizator AMSK Stijepović sa Žabljaka su se istinski potrudili da staza bude odlično pripremljena i da sve protekne u najboljem redu. Trku je otvorio predsjednik opštine Žabljak, Veselin Vukićević.

Ekipa Montenegro Timing System-a i je ovog puta bila zadužena za mjerenje vremena. Ljubitelji auto-moto sporta su mogli po prvi put u Crnoj Gori da prate rezultate takmičenje online na svojim telefonima i računarima. Ekstremni uslovimi rada na temperaturi od -15 oC tjerali su i ljudstvo i opremu do krajnjih granica izdžljivosti. Hvala organizatoru na ukazanom povjerenju.

Gledaoci su mogli da uživaju u atraktivnim vožnjama. Takmičari su bili podijeljeni u dvije kategorije i to kategorija I – vozila serijske proizvodnje i kategorija II – ATV i UTV vozila. Najbrži u generalnom plasmanu je bio Dragan Kovačević, član AMSK Stijepović, sa vremenom 4:39.653. Rezultate trke možete pogledati ovdje.

Ponovno druženje u okviru Zimske lige zakazano je 23. i 24. februara u Herceg Novom – Vrbanj na Orijenu, kada se vozi Mimoza Kup. Organizator je AMSK Podi iz Herceg Novog, što nam garantuje dobro druženje i naravno besprekornu organizaciju.