MONTENEGRO WINTER CUP

January 08 2019

KREĆE NOVA SEZONA

Montenegro Winter Cup, takmičenje automobila u zimskim uslovima, se poslije par godina na velika vrata vratio na automobilističku scenu Crne Gore i regiona.
  Pripreme za predstojeću sezonu su uveliko u toku, pa tako možemo očekivati četiri trke u kalendaru, od kojih će prva biti održana poslednjeg vikenda januara, a u organizaciji Motorsport magazina iz Nikišića i suorganizatora AMSK „Stjepović“ sa Žabljaka, uz pokoroviteljstvo opštine Žabljak.

Što se tiče pravilnika biće dosta novina, a bitno izdvojiti da se uvodi nova klasa 1200 ccm grupa H, dok se kategorija ATV-a dijeli na one sa pogonom na sva čeitri točka, kao i one sa pogonom na dva. Važno napomenuti je još i da prvih deset takmičara dobija bodove i to po sistemu: 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2 i 1 bod, dok je za bodovanje klase dovoljno da se ima jedan takmičar da se boduje ista.
  Jako bitna stavka je da je na takmičenju dozvoljena upotreba pneumatika sa ekserima ili takozvanim spajkovima.
  Tako da ako posjedujete automobil sa rol barom i takmičarskom opremom, kao i neki terenac i ATV, evo izvanredne prilike da zimsku pauzu zamijenite jedinim izuzetim adrenalinskim doživljajem, kakvu pruža vožnja po podlozi koja je prekrivena snijegom i ledom.
  Pravilnik kupa kao i detalje o rasporedu ostalih trka objavićemo naknadno.